Folosim cookies de navigare (ce nu pot fi dezactivate) și de analiza a traficului (inactive, dar pot fi activate prin click pe butonul Accept) | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat prin click pe butonul Refuz)

0
Back To Top
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică şi pastorală Biserica şi lumea Apologetică. Erezii. Religii Dicţionare. Cugetări. Simboluri ACASĂ. Grădina. TIMPUL LIBER Cărți și jocuri pentru COPII ISTORIE-Politică-Sociologie AFACERI. Dezvoltare personală.Drept EDUCAȚIE. Cultură. Ştiinţă. Artă Idei de CADOURI Diverse
Descarca oferte:
Oferta completă PDF | XLS
Ed.Agaton (-5%) PDF

BNR:1 EUR=4.648 LEI   1 USD=4.0896 LEICod HTML
Sfantul Ioan de Kronstadt

Sfântul Ioan Serghiev din Kronştadt s-a născut la 19 oc­tombrie 1829 în sătucul Sura din îndepărtata gubernie nor­dică a Imperiului ţarilor de la Marea Albă, Arhanghelsk, ca fiu al sărmanului paracliser Ilia Mihailovici Serghiev şi al Fiodorei Vasilievna. La Botez a primit, după frumoasa datină creştinească păstrată în poporul rus, numele sfân­tului în a cărui zi de pomenire se născuse, respectiv cel al Cuviosului ascet Ioan din Rila (Bulgaria, secolul XI), faţă de care va avea ulterior mare evlavie. în familie va primi educaţia religioasă ortodoxă de mare simplitate, profun­zime şi sensibilitate, tradiţională în satul rus.

Curând înţelege că impera­tivele misionare sunt deopotrivă de valabile pentru socie­tatea Rusiei vremii sale. în 1851, murind tatăl său şi ră­mânând singurul sprijin al familiei, se angajează copist la Academie pentru a putea trimite întreg salariul acasă. Du­pă o scurtă criză spirituală însoţită de depresie şi deznă­dejde, biruite tot prin rugăciune, se hotărăşte să se facă preot. într-un vis se vede preot slujind într-o biserică ne­cunoscută. La o serbare după absolvirea Academiei o cu­noaşte întâmplător pe fiica protoiereului Nesviţki din Kron-ştadt, Elisaveta Konstantinovna, cu care se va şi căsători la scurt timp.

La 12 noiembrie 1855 este hirotonit preot pe seama parohiei Sfântul Andrei din Kronştadt – portul militar al Sankt Peterburgului – în locul socrului său, de eâtre episcopul Hristofor, rectorul Academiei duhovniceşti. Păşind pragul bisericii în care avea să slujească vreme de 53 de ani, şi-a dat seama uimit că era tocmai biserica ce i se arătase în vis prin pronia lui Dumnezeu ca răspuns la neliniştile şi mâhnirile sale anterioare.

Viaţa mea în Hristos – Sfântul Ioan de Kronstadt

Liturghia – cerul pe pamant. Cugetari mistice despre Biserica si cultul divin ortodox

Sfântul Ioan de Kronstadt: Viata, învăţătura, minunile – Alexandru Episcopul

În lumea rugăciunii – Ioan de Kronstadt

Despre tulburările de astăzi – Sfântul Ioan de Kronstadt

Mărturii despre Sfântul Ioan de Kronstadt

Ultimele însemnări – Sfântul Ioan de Kronstadt

Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
Calea mântuitoare
NOU
Preţ: - 0%
8 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Calea pocaintei launtrice
Preţ: - 15%
8Ron 6.8 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Cum găsim calea spre fericire
Preţ: - 15%
5Ron 4.25 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Cuvânt viu de înțelepciune duhovnicească
Preţ: - 15%
6Ron 5.1 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Despre rugăciune
Preţ: - 15%
14Ron 11.9 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Despre tulburarile lumii de astazi
Preţ: - 15%
12Ron 10.2 Ron
Vandut de
Agaton.ro
In lumea rugaciunii
Preţ: - 15%
9Ron 7.65 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Liturghia Cerul pe pamant
Preţ: - 15%
18Ron 15.3 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Viata mea in Hristos (Sophia)
Preţ: - 15%
35Ron 29.75 Ron
Vandut de
Agaton.ro
mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro