Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii
0
Back To Top
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Ortodoxia. Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică. Pastorală. Locuri sfinte Biserica şi lumea Casa. Grădina. Medicina familiei. TURISM Cărți și jocuri pentru COPII ISTORIE-Politică-Sociologie EDUCAȚIE. Cultură. Ştiinţă. Afaceri Idei de CADOURI (reduceri 10-25%) Diverse
Descarca oferte:
Oferta cărți PDF (alfabetic)
Oferte XLS (pe categorii): Cărți / Ob.bis.
Oferta Ed.Agaton: XLS

BNR:1 EUR=4.9726 LEI   1 USD=4.5313 LEI

 

 

 

 

 

Cuprins si Rasfoire
Autor: Epifanie Mylopotamitul

Alte edituri
Categorie: REȚETE sănătoase si de post (G3)
2016
266 pagini
21x23
1160 grame
ISBN: 9789603984498
Cod produs: 75659
Stoc limitat
PRET: 160 RON



Prezentare Arta culinară a Sfântului Munte:


Copeti cartonate.

Cu imagini color.

126 de retete continand toate secretele unei diete datatoare de lunga viata, pe care monahii Sfantului Munte le folosesc de veacuri, sunt dezvaluite pentru prima oara de catre batranul Epifanie de la Mylopotamos.

"Imi place sa gatesc nu pentru ca as vrea sa multumesc oamenii sau sa fiu laudat, ci pentru ca ii iubesc pe oamenii pentru care gatesc. Sper ca aceasta carte pe care o aveti in mana, in afara de ajutorul oferit de retete, sa va ajute sa va apropiati si mai mult de cei pe care ii iubiti si carora le gatiti. Deschideti-va casele, chemati-va prietenii, gatiti impreuna, asezati masa, beti vin si praznuiti..." Parintele Epifanie Mylopotamitul.

Pelerinii ce au vizitat în ultimii ani Sfântul Munte Athos au văzut cu siguranță la pangarele mănăstirilor și schiturilor athonite cartea Părintelui Epifanie Mylopotamitul – „Arta culinară a Sfântului Munte”, Ed. Synchronoi Orizontes, 2008. Lucrarea celebrului bucătar athonit, tipărită în condiții grafice deosebite, avea deja pe lângă ediția grecească și o ediție în engleză, în germană și chiar în rusă. Iată că a apărut în sfârșit cartea și în limba română.

Pentru un bucătar athonit, marile sărbători, prăznuite cu fast în mânăstiri precum Marea Lavră sau Ivíron, constituie zile dificile, mai ales dacă se întâmplă să primească o invitaţie onorifică purtând semnătura egumenului, spre a-şi asuma „dificila şi laborioasa slujire de şef bucătar”.

Atunci, conducând pregătirile ca un şef de orchestră, având o mulţime de ajutoare, el trebuie să gătească o cantitate neînchipuit de mare de mâncăruri – toate la fel de savuroase – pentru un număr foarte mare de pelerini. Faptul în sine, dacă nu s-ar repeta la ocazii similare, ar putea fi considerat o minune.

***

"Monahii Sfantului Munte sunt renumiti de multa vreme pentru viata lor austera, linistita... Dieta athonita este in esenta ei mediteraneana, dar mai usoara... Un studiu efectuat vreme de 10 ani a scos la iveala rate extrem de mici de cancer, boli de inima sau Alzheimer intre fratii din obste." The Guardian/The Observer

"Intr-o manastire ortodoxa izolata, suna un telefon, cautandu-l pe parintele Epifanie Mylopotamitul. De cand a scris cartea de bucate in care dezvaluie secretele mancarurilor monahicesti, telefonul sau suna tot timpul, cu cereri de a vorbi la simpozioane, de a aparea la televiziune sau de a gati in public. In acest an, el a impartasit aceasta dieta athonita intr-o carte cuprinzand 126 de retete, scotand la iveala aspecte din viata unei comunitati de 1500 de monahi ce traiesc in 20 de manastiri, cu acces exterior strict limitat." Derek Gatopoulos, The Associated Press

"Acum monahii au ajuns in centru atentiei presei, pe masura ce entuziastii hranirii sanatoase vaneaza ultimele noutati din lupta impotriva cancerului... iar factorul principal in evitarea cancerului este dieta acestor monahi ... evitand carnea cu totul si cultivandu-si propriile fructe si legume, la care se adauga ocazional peste, meniul este repetitiv si simplu" The Independent

"Traieste ca un monah... Existenta lor lipsita de stres si dieta simpla (fara carne, ocazional peste, legume si fructe din gradina proprie) ii protejeaza de cele mai multe probleme ale lumii" The Times

"Meniurile peninsulei pe care Printul de Walles a vizitat-o regulat si care este accesibila doar cu vaporul, sunt acestice si repetitive, schimbandu-se foarte putin de-a lungul secolelor." The Sunday Times

CUPRINS

Pesti
Mancaruri de legume si mancaruri cu ulei
Moluste si crustacee
Cuprins si Rasfoire
Cele mai noi produse din aceeasi categorie
mobilpay visa si mastercard visa mastercard edenred

www.agaton.ro


ANPC-SAL ANPC-SOL