(oricand puteti renunta la acceptul dat)

0
Back To Top
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Ortodoxia - Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică. Pastorală. Locuri sfinte Biserica şi lumea Casa. Grădina. Medicina familiei. TURISM Cărți și jocuri pentru COPII ISTORIE-Politică-Sociologie EDUCAȚIE. Cultură. Ştiinţă. Afaceri Idei de CADOURI (reduceri 10-35%) Diverse
Descarca oferte:
Oferta cărți PDF (alfabetic)
Oferte XLS (pe categorii): Cărți / Ob.bis.
Oferta Ed.Agaton: XLS

BNR:1 EUR=4.8831 LEI   1 USD=4.8176 LEI

 

 

Olga Greceanu
Pictorita si scriitoarea Olga Greceanu (1890-1978), personalitate marcanta a vietii artistice din secolul trecut, s-a impus nu numai in lumea artelor plastice, prin tablourile de sevalet cu care a participat la numeroase expozitii din tara si din strainatate, ci si in lumea Bisericii, prin lucrarile sale monumentale de arta religioasa, prin scrierile sale si ca oratoare in afirmarea unui crez crestin de viata.

De origine nobila, fiica a unei familii de polonezi stabiliti in Romania, Olga Greceanu a fost botezata totusi in religia crestin-ortodoxa. De altfel, s-a nascut la data de 4 august 1890 chiar la Manastirea Namaiesti, unde, in plina vara, parintii ei se refugiasera de caldura napraznica din Bucuresti.

A facut studii superioare in Belgia, Franta si Italia fiind una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din perioada interbelica. A realizat mari ansambluri murale, cum sunt frescele de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, de la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga” al Academiei Romane, frescele din cladirea Sfantului Sinod sau mozaicurile bisericii Manastirii Antim din Bucuresti. Olga Greceanu s-a afirmat si ca scriitoare, publicand mai multe carti, studii fundamentale de teoria artei, dar si scrieri istorice, literare si religioase, romane si nuvele, precum si numeroase articole in presa. "Prin tot ce a pictat si a scris, Olga Greceanu si-a manifestat convingerea ca expresia suprema a artei plastice este pictura religioasa, insufletita de cele mai inalte idealuri, pe care le transpune direct prin linii si culori.” – subliniaza criticul si istoricul de arta Adina Nanu.

In a doua parte a vietii, Olga Greceanu a participat la pictarea mai multor biserici, avandu-l ca indrumator pe parintele sau duhovnicesc, vrednicul de pomenire Arhimandrit Sofian Boghiu. In plus, truda sa in lumea Bisericii s-a concretizat si in invatatura de credinta ortodoxa pe care a marturisit-o in numeroase ocazii, avand acordul scris al Patriarhilor Nicodim Munteanu si Justinian Marina de a predica din amvon, fapt unic in istoria Bisericii Ortodoxe Romane.
Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
mobilpay visa si mastercard visa mastercard edenred

www.agaton.ro