Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

0
Back To Top
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică şi pastorală Biserica şi lumea Apologetică. Erezii. Religii Dicţionare. Cugetări. Simboluri ACASĂ. Grădina. TIMPUL LIBER Cărți și jocuri pentru COPII ISTORIE-Politică-Sociologie AFACERI. Dezvoltare personală.Drept EDUCAȚIE. Cultură. Ştiinţă. Artă Idei de CADOURI Diverse
Descarca oferte:
Oferta completă PDF | XLS
Ed.Agaton (-0%) PDF

BNR:1 EUR=4.726 LEI   1 USD=4.2652 LEICod HTML
 

Savatie Bastovoi (Stefan)
     Ieromonahul Savatie, pe numele său de mirean Ştefan Baştovoi, s-a născut în 1976, la Chişinău, în familia unui profesor de filozofie, propagandist al ateismului ştiinţific. Până la călugărie, a fost ancorat în concepţiile tatălui său.
     A absolvit Liceul de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi. Când era în clasa a XII-a a fost internat la Spitalul Socola, unde a scris ciclul „Un diazepam pentru Dumnezeu“, care l-a consacrat ca poet.
Ulterior, a obţinut premiile revistelor: Convorbiri Literare, Timpul, Dacia Literară.
     Este menţionat în „O istorie deschisă a istoriei literaturii din Basarabia“ de Mihai Cimpoi şi în „Postmodernismul Românesc“ de Mircea Cărtărescu, ca şi în alte volume de critică şi de istorie literară.
Din 1996 este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.
     Ştefan Baştovoi este un scriitor deosebit de talentat. După ce debutează, la 20 de ani, cu o carte excepţională, „Elefantul promis“ (Editura „Arc“, Chişinau, 1996), după care urmează „Cartea Războiului“ (Editura „Marineasa“, Timişoara, 1997) şi „Peştele pescar (o poveste)“ (Editura „Marineasa“, 1998), volume de poezie cu care câştigă numeroase premii literare naţionale şi internaţionale, scriitorul Ştefan Baştovoi abandonează lumea literară şi Facultatea de Filozofie (Universitatea de Vest din Timişoara) unde a fost student între anii 1996 - 1998 şi se călugăreşte.
     În 1999 a fost tuns în monahism, primind numele Savatie. La 28 octombrie 2000, a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002, ieromonah. Vieţuieşte la Mănăstirea „Naşterea Domnului“ din Eparhia Edinet şi Briceni, în Republica Moldova.

Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
Cronici incomode
Preţ:
15 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Micul pateric
Preţ:- 15%
10Ron 8.5 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Nebunul
Preţ:
15 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Peștele-Pescar
Preţ:
45 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Prețul iubirii
Preţ:
33 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Sindromul cesafac
Preţ:- 15%
20Ron 17 Ron
Vandut de
Agaton.ro
mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro