Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

0
Back To Top

Evenimente


Locul: Asociația Ortopraxia (Librăria Fereastra Sâmbetei), Făgăraș, str. Tudor Vladimirescu 42 (intrarea de pe str. Pe Vale nr.10)

CAFEDEMIA


Mihai Eminescu: credință și știință

28 ianuarie 2020, ora 16.00

Invitati: Preot Ciprian Bîlbă

Librăria Fereastra Sâmbetei vă invită marți, 28 ianuarie 2020, ora 16.00, la o masă rotundă cu tema ”Mihai Eminescu: credință și știință”, având ca invitat pe Părintele Ciprian Valentin Bîlbă.

Zilele trecute un elev mi-a mărturisit că Eminescu a fost un nebun care se droga. Așa i-a spus mama lui. Ne întrebăm acum: Cine a avut sau are interesul de a-l califica astfel pe poetul nostru nepereche? Vom încerca să arătăm cu argumente care se desprind din propria operă că talia intelectuală și spirituală pe care a împărtășit-o poetul sugerează un cu totul alt nivel de interpretare. Chiar dacă nu una bigotă, credința lui Eminescu e mai presus de orice îndoială. În fond, credința și știința sunt la poetul nostru național cele două aripi cu care zboară spre Absolut. Biserica, familia și școala sunt instituțiile pe a căror piatră de granit Mihai Eminescu și-a temeluit existența și spiritualitatea.

Continut

mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro