Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

0
Back To Top

Evenimente


Locul: Asociația Ortopraxia (Librăria Fereastra Sâmbetei), Făgăraș, str. Tudor Vladimirescu 42 (intrarea de pe str. Pe Vale nr.10)

CAFEDEMIA


Sfântul închisorilor - VALERIU GAFENCU - jertfa cea mai aleasă a generației interbelice

Marți, 25 februarie 2020, ora 16.00

Invitati: Părintele protosinghel MIHAIL BOBÂRNAT de la schitul “Sf. Serafim de Sarov”, Chirpăr, jud. Sibiu

     Librăria Fereastra Sâmbetei vă invită marți, 25 februarie 2020, ora 16.00, la o masă rotundă cu tema ” Sfântul închisorilor - VALERIU GAFENCU - jertfa cea mai aleasă a generației interbelice”, având invitat pe Părintele protosinghel Mihail Bobârnat de la schitul “Sf. Serafim de Sarov”, Chirpăr, jud. Sibiu

      Pe 18 februarie se împlinesc 68 de ani de la despărțirea de viața lumească a lui Valeriu Gafencu, pe care Nicolae Steinhardt l-a numit „Sfântul Închisorilor”. La 18 februarie 1952, între orele 14.00 și 15.00, după momente de rugăciune fierbinte, Valeriu a rostit ultimele sale cuvinte: "Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul și ia-mi libertatea care-mi robește sufletul".

" Între cei mai cunoscuți martori-martiri, care au suferit, trăind pe cele mai înalte culmi ale spiritualității creștine, stâlp al rezistenței spirituale românești din timpul opresiunii comuniste, considerăm a fi fost atunci studentul VALERIU GAFENCU". - (IPS Bartolomeu Anania)

Scrisori trimise din inchisoare celor dragi

   Sfaturile pe care Valeriu le-a dat celor dragi pentru ca urmându-le să dobândească fericirea, sunt universal valabile, iar dacă cei mai mulţi oameni le-ar urma ar fi mult mai multă bunătate şi înţelegere în lume iar Dumnezeu nu ar mai îngădui să se întâmple atâtea nenorociri...    Am citit multe cărţi de învăţătură creştină şi am ascultat multe predici care mi-au luminat mintea pentru descoperirea adevărului, dar atât de convingător arătată calea spre fericire ca în scrisorile lui Valeriu Gafencu nu am întâlnit până acum. Poate această convingere izvorăşte la gândul că aceste scrisori sunt trimise dintr-o altă lume, dintr-o lume plină de suferinţe ale trupului şi ale sufletului, din iadul celor mai grele închisori, unde sufletul se purifică de toate păcatele, de cele pe care le-ai făcut şi de cele pe care îţi închipui că le-ai fi putut face - Stoia Sorin.

Continut

mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro