X

Legislatia UE: Prin conectare, sunt de acord ca Agaton.ro ar putea seta module cookie in browserul meu. Termeni | Confidentialitate

 

X
Green Sugar (dulce natural) este un îndulcitor natural obtinut din Ştevie, căreia i s-a înlăturat gustul rău si care are foarte multe beneficii:
Green Sugar (dulce natural)
Produse cu Green Sugar
0
Back To Top
10% reducere la cărţile Editurii Agaton
5% reducere la cărţile tuturor editurilor
0
Moneda
50 lei = comanda minima, 10 lei = curier rapid
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică şi pastorală Biserica şi lumea Dicţionare. Cugetări. Simboluri Acasă. Grădina. Timpul liber ISTORIE-Politică-Sociologie Afaceri.Dezvoltare personală.Drept Cultură. Ştiinţă. Filosofie. Artă Idei de CADOURI Diverse
Descarca oferte:
Oferta completă PDF | XLS
Ed.Agaton (-10%) PDF

BNR:1 EUR=4.6516 LEI   1 USD=3.812 LEICod HTML
Cuviosul Paisie Aghioritul

Stareţul Paisie, după numele său de mirean Arsenie Eznepidis, s-a născut în Farasa Capadociei – Asia Mică, la 25 iulie 1924, de ziua adormirii Sfintei şi Dreptei Ana, din părinţi evlavioşi. Tatăl său se numea Prodromos şi era conducătorul locuitorilor Farasei. Pe mama sa o chema Evloghia (mai târziu, în Koniţa, o strigau Evlampia).

După îndeplinirea serviciului militar, a vizitat Sfântul Munte, dar nu a putut rămâne aici. Revine şi se stabileşte definitiv în Athos (la Sfânta Mănăstire Esfigmenu) în 1953. Acolo, în 1954, a fost rasoforit şi a luat numele de Averchie. În 1956, din pricina unor felurite situaţii, a fost silit să plece de la această mănăstire, cu binecuvântarea părintelui său duhovnicesc, şi să meargă la Sfânta Mănăstire Filotheu, unde vieţuia ca monah şi un unchi de-al său.

Cam de prin 1988, a început să aibă probleme cu intestinul. Hemoragia sporea, atât în cantitate, cât şi în frecvenţă, astfel încât în 1993 starea lui se înrăutăţise mult. Situaţia a continuat până în octombrie 1993. Pe 4 noiembrie / 22 octombrie 1993, a ieşit pentru ultima oară din Sfântul Munte, pentru a fi prezent, ca de obicei, la privegherea sărbătorii Sfântului Arsenie (10 noiembrie), la Mănăstirea "Sfântul Ioan Evanghelistul" Suroti. Acolo a rămas pentru puţin timp şi a hotărât să se întoarcă în Sfântul Munte. În vreme ce se pregătea de plecare, starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit brusc. I s-a descoperit o tumoare canceroasă la intestinul gros şi s-a luat hotărârea de a fi operat pe data de 4 februarie 1994. A stat internat la Spitalul Theaghenio (Tesalonic) timp de 10 zile, după care a fost adus să se refacă la Mănăstirea Suroti. Însă starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit şi mai mult din cauza metastazelor localizate la ficat şi plămâni. Pe la sfârşitul lui iunie 1994, doctorii l-au anunţat că, omeneşte vorbind, îi mai rămăseseră cam două-trei săptămâni din viaţă.

Pe 12 iulie 1994, la ora 11 noaptea, într-o zi de marţi, Stareţul şi-a dat cuviosul lui suflet în mâinile Domnului. A adormit şi a fost înmormântat la Sfânta Mănăstire a Sfântului Ioan Teologul de la Suroti (Tesalonic), potrivit dorinţei sale. Mormântul său a devenit o nouă scăldătoare a Siloamului pentru mulţimile care vin zilnic aici într-un şuvoi nesecat.

  • "Viaţa Cuviosului Paisie Aghioritul", de ierom. Isaac Aghioritul
  • "Părintele Paisie mi-a spus...", de Athanasios Rakovalis
  • "Cuviosul Paisie Aghioritul. Mărturii ale închinătorilor", de Nicolae Zurnazoglu
  • "Marii iniţiaţi ai Indiei şi Părintele Paisie", de Dyonysios Farasiotis (puteţi citi şi descărca integral cartea de pe site)
Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
Epistole
Preţ: - 5%
10Ron 9.5 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Mica Filocalie
Preţ: - 5%
8Ron 7.6 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Părinți aghioriți
Preţ: - 5%
10Ron 9.5 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Semnele vremurilor din urma
Preţ: - 5%
5Ron 4.75 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Sfantul Arsenie Capadocianul
Preţ: - 5%
8Ron 7.6 Ron
Vandut de
Agaton.ro
mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro