Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii
0
Back To Top
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Credința Ortodoxă Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică. Pastorală. Locuri sfinte Biserica şi lumea ISTORIE - Politică - Sociologie Cărți pentru COPII Minte sănătoasă în corp sănătos Timpul liber (turism, literatură) EDUCAȚIE. Ştiinţă. Afaceri. SENSUL VIEȚII Idei de CADOURI (reduceri 10-24%) Diverse
Descarca oferte:
Oferta cărți PDF (alfabetic)
Oferte XLS (pe categorii): Cărți / Ob.bis.
Oferta Ed.Agaton: XLS

BNR:1 EUR=4.9767 LEI   1 USD=4.578 LEI

 

 

 

 

 

Serafim Alexiev
     Arhimandritul Serafim Alexiev este binecunoscut cititorilor ortodocşi din Bulgaria, iar în ultima vreme şi celor din România. Născut în anul 1912, într-o familie săracă, dar evlavioasă, el a absolvit Seminarul Teologic din Sofia. Mai apoi este admis la Facultatea de Teologie, după care şi-a continuat studiile în Elveţia. În anul 1940 el va intra în monahism. Un rol hotărâtor în viaţa lui l-a avut prietenia cu vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Serafim Sobolev, în care afla un povăţuitor fără seamăn în ale credinţei şi vieţii duhovniceşti.
     În viaţa şi activitatea creatoare a arhimandritului Serafim se disting trei perioade. Prima (până în anul 1960), când, în ciuda condiţiilor vitrege, desfăşoară o neobosită activitate pastorală, ţine predici şi omilii pline de har, scrie broşuri şi poezii pe teme moral-duhovniceşti. Din aceasta perioadă datează culegerile de omilii "Nădejdea noastră" şi "Dragostea noastră" - două dintre cele mai căutate cărţi ale sale. În a doua perioadă (1960-1969) Arhimandritul Serafim Alexiev - deja doctor în teologie dogmatică al Academiei de Teologie din Sofia - publică o serie de studii, rodul unei trude teologice neistovite.
     A treia perioadă debutează în anul 1969, când, datorită unui dezacord de principiu cu privire la reforma calendarului din Bulgaria şi datorită politicii pro-ecumenice, în care era antrenată Biserica Ortodoxă Bulgară, este nevoit să părăsească Academia Teologică. În această perioadă Arhimandritul Serafim scrie o nouă serie de cărţi cu conţinut teologic şi duhovnicesc, printre care: "Rugăciunea noastră", "Viaţa de după moarte", "Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul" şi altele, precum şi ultima sa carte-testament: "Ortodoxia şi ecumenismul" - o critică profundă a ecumenismului.
     Arhimandritul Serafim Alexiev a trecut la Domnul în data de 13/26 ianuarie 1993. De la el ne-au rămas, ca o preţioasă moştenire, cărţile şi pilda sa de viaţă monahală, plină de râvnă şi jertfă de sine, închinată pe deplin slujirii sfintei credinţe ortodoxe.
Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
mobilpay visa si mastercard visa mastercard edenred

www.agaton.ro


ANPC-SAL ANPC-SOL