Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii
0
Back To Top
click aici:  REDUCERI 10-24%
01 Decembrie - 14 Decembrie 2024
(reduceri pe Autori, pe Edituri și pe Categorii)

 
​Comenzi peste 150 lei > transport gratuit
   Comenzi peste 350 lei > reducere 15%
0
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Credința Ortodoxă Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică. Pastorală. Locuri sfinte Biserica şi lumea ISTORIE - Politică - Sociologie Cărți pentru COPII Minte sănătoasă în corp sănătos Timpul liber (turism, literatură) EDUCAȚIE. Ştiinţă. Afaceri. SENSUL VIEȚII Idei de CADOURI (reduceri 10-24%) Diverse
Descarca oferte:
Oferta cărți PDF (alfabetic)
Oferte XLS (pe categorii): Cărți / Ob.bis.
Oferta Ed.Agaton: XLS

BNR:1 EUR=4.9771 LEI   1 USD=4.7129 LEI

 

 

 

 

 

Serafim Rose

Serafim Rose, pe numele de mirean Eugene Dennis Rose, (n. 13 august 1934, San Diego - d. 2 septembrie 1982) a fost un călugăr ortodox american. A aparţinut de Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei. Deşi nu a fost canonizat, este venerat ca sfânt de numeroşi credincioşi ortodocşi.

Parintele Serafim Rose - este considerat ca fiind primul american care preia si continua traditia sfintilor parinti.

Seraphim Rose s-a născut intr-o familie tipic americana de protestanti, in orasul San Diego, California. Numele de Eugene, dat la nastere, inseamna "nobil" sau nascut intr-o familie buna. S-au întâlnit, Serafim Rose şi Iisus Hristos, pentru a nu se mai despărţi niciodată. În mod neaşteptat pentru toată lumea, tânărul genial şi boem, tipic în comportare pentru generaţia beat, devine un adevărat model de credinţă ortodoxă. Se va boteza în această religie, murind pentru lume şi pentru păcate, implicându-se cu toată râvna în viaţa Ortodoxiei americane. Are bucuria să cunoască pe Sfântul Ioan Maximovici şi alţi trăitori americani. Iar în 1970 este tuns în monahism.

Dat fiind trecutul lui, primirea sa în Ortodoxie s-a făcut treptat, cu prudenţă. De multe ori tineri - şi nu doar tineri - americani au fost atraşi de frumuseţea Ortodoxiei, dar fără a-i putea suporta rigorile. Ortodoxia nu pune însă preţ pe prozelitism, ci pe convertirea interioară, adevărată, pe metanoia. Iar Serafim Rose s-a dovedit un asemenea convertit.

Lucrarea pe care a dus-o la Sfânta Mânăstire Platina, din Munţii Stâncoşi, este exemplară. În condiţii de o rară asprime, autoimpuse, Serafim Rose, părintele Herman Podmoşenski şi alţi câţiva ortodocşi americani au creat din nimic o mânăstire tipică, asemănătoare celor din primele veacuri. Un generator asigură curent electric pentru tiparniţă. Nu există telefon, fie el fix ori mobil, nu există radio ori televizor sau altceva de acest fel. Chiliile sunt de mici dimensiuni, sărăcăcios mobilate. Destinaţia lor este destul de strictă: Pravila (rugăciunea), studiul şi, puţinele ore de somn. În rest activitatea se desfăşoară la muncă în cadrul mânăstirii sau la slujbă, în biserică. Carnea este interzisă total, peştele fiind singura dezlegare. Iluminatul este asigurat cu lămpi cu petrol, candele, lumânări.

Călăuza şi lumina acestei mânăstiri a fost, dintre cei vii, Serafim Rose. Lucrarea sa a răsunat nu doar în SUA, ci şi în Europa, din Marea Britanie în România şi Grecia, ba chiar şi în Rusia şi alte părţi ale lumii.

Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
mobilpay visa si mastercard visa mastercard edenred

www.agaton.ro


ANPC-SAL ANPC-SOL