X

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul folosirii lor.      Detalii

0
Back To Top
10% reducere la cărţile Editurii Agaton
5% reducere la cărţile tuturor editurilor
0
Moneda
50 lei = comanda minima, 10 lei = curier rapid
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Sfânta Tradiţie Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică şi pastorală Biserica şi lumea Dicţionare. Cugetări. Simboluri Acasă. Grădina. Timpul liber ISTORIE-Politică-Sociologie Afaceri.Dezvoltare personală.Drept Cultură. Ştiinţă. Filosofie. Artă Idei de CADOURI Diverse
Descarca oferte:
Oferta completă PDF | XLS
Ed.Agaton (-10%) PDF

BNR:1 EUR=4.6595 LEI   1 USD=3.7306 LEICod HTML
Jean-Claude Larchet

Jean-Claude Larchet este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti teologi ortodocsi contemporani. Nascut in 1949, profesorul francez Jean-Claude Larchet este doctor atat in Filosofie (1987) cat si in Teologie (1994). Prima teza de doctorat, cea in filosofie, s-a intitulat "Terapeutica bolilor spirituale. O introducere in traditia ascetica a Bisericii Ortodoxe", in timp ce teza in teologie, a avut titlul "Indumnezeirea omului la Sfantul Maxim Marturisitorul".

Convertirea la Ortodoxie a lui Jean-Claude Larchet s-a petrecut in anul 1972, la varsta de 23 de ani. Era un catolic practicant in acea perioada, in care trebuia sa pregatesca o lucrare de master, studiind in acelasi timp opera Sfantului Dionisie Areopagitul. Citind lucrari ale unor importanti teologi ortodocsi (in special teologi rusi) a constinetizat faptul ca Biserica Ortodoxa era mult mai apropiata de fundamentele crestinismului.

Jean-Claude Larchet, autor a numeroase studii de spiritualitate ortodoxa, este considerat unul dintre cei mai profunzi cunoscatori ai teologiei Sfantului Maxim Marturisitorul, caruia i-a consacrat nu mai putin de zece ani de studiu. Iata cum explica teologul francez interesul deosebit fata de teologia Sfantului Maxim: " Cand am citit Sfintii Parinti in intregime Sfantul Maxim mi-a retinut atentia in mod special si asta pentru ca exista o legatura foarte puternica intre viata mea si felul de a gandi al sfantului. O buna parte din preocuparile vietii mele au fost marcate de Sfantul Maxim Marturisitorul.”

Volumele sale despre Sfantul Maxim Marturisitorul – "Indumnezeirea omului la Sfantul Maxim Marturisitorul” (1996), "Maxim Marturisitorul, mediator intre Rasarit si Apus” (1998) si Sfantul Maxim Marturisitorul (2003) – sunt recunoscute ca fiind printre cele mai importante studii asupra vietii si operei acestui mare sfant al Bisericii Ortodoxe.

Tot atat de remarcabila este seria ce cuprinde trei volume ce trateaza boala si vindecarea in traditia patristica: "Teologia bolii” (1991), "Terapeutica bolilor mintale" (1992) si "Terapeutica bolilor spirituale” (1997).

De asemenea, teologul francez a scris numeroase articole si studii cu privire le dezbaterile teologice contemporane dintre ortodocsi si catolici, cu privire la adaosul Filioque, in varianta apuseana a Crezului niceoconstantinopolitan. In mare parte, lucrarile lui Jean-Claude Larchet au fost traduse si in alte limbi, precum engleza, greaca, sarba.

Dintre cartile sale aparute in limba romana amintim: "Terapeutica bolilor spirituale”, "Teologia bolii”, "Crestinul in fata bolii, suferintei si mortii”, "Dumnezeu este iubire. Marturia Sfantului Siluan Athonitul”, "Traditia ortodoxa despre viata de dupa moarte”, "Acesta este trupul Meu...”; "Tine candela inimii aprinsa. Invatatura parintelui Serghie”, "Terapeutica bolilor mintale”, "Dumnezeu nu vrea suferinta omului”, "Inconstinetul spiritual sau Adancul nestiut al inimii”,” Sfantul Maxim Marturisitorul, mediator intre Rasarit si Apus”.

Cartile autorului pe care le puteti cumpara de pe acest site
Biserica - Trupul lui Hristos (II)
Preţ: - 5%
30Ron 28.5 Ron
Vandut de
Agaton.ro
De ce Biserica Ortodoxa nu accepta incinerarea?
Preţ: - 5%
8.5Ron 8.075 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Despre iubirea crestina
Preţ: - 5%
30Ron 28.5 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Dumnezeu nu vrea suferinta omului
Preţ: - 5%
15Ron 14.25 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Iconarul si artistul
Preţ: - 15%
25Ron 21.25 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Marturia Sfantului Siluan Athonitul
Preţ: - 5%
27Ron 25.65 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Patriarhul Pavle al Serbiei
Preţ: - 5%
17Ron 16.15 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Sfantul Gavriil Ivireanul cel nebun pentru Hristos
Preţ: - 5%
15Ron 14.25 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Terapeutica bolilor mintale
Preţ: - 5%
16Ron 15.2 Ron
Vandut de
Agaton.ro
Terapeutica bolilor spirituale
Preţ: - 5%
60Ron 57 Ron
Vandut de
Agaton.ro
mobilpay visa si mastercard visa mastercard PayPal Logo

www.agaton.ro